Personvern

Spanne Plantesalg personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Spanne Plantesalg samler inn og bruker personopplysninger.

Om nettstedet www.spanne.no

Nettstedet Spanne.no eies og drives av Spanne Plantesalg AS med org.nr. 994 900 552 MVA, Spannavegen 355, 5542 Karmsund. Formålet med nettstedet er å gi kunder mulighet til å se Spanne Plantesalgs produkter over internett.

ANSVAR

Spanne Plantesalg AS er ansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av nettstedet.
Opplysninger som samles inn, lagres på egne servere som driftes av våre databehandlere. Det er kun Spanne Plangesalg AS med underleverandører som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Våre databehandlere er:

LEVEL Digital AS – Woocommerce E-handel. Utvikling og vedlikehold av nettstedet LEVEL Digital AS
Syse AS – Driftsmiljø og serverdrift.
En egen databehandleravtale mellom Spanne Plantesalg og Syse regulerer hvilken informasjon de har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Hvilke opplysninger samles inn

Opplysningene vi behandler er både personlig identifiserbar, og ikke-personlig identifiserbar informasjon om deg. Personlig identifiserbar informasjon kan identifisere deg som enkeltperson. Ikke personlig identifiserbar informasjon er informasjon og andre opplysninger som ikke avslører din personlige identitet. For å kunne levere varene du har bestilt, og kontakte deg med informasjon og oppdateringer relatert til bestillingen din, trenger vi:
– Navn,
– Telefonnummer,
– E-postadresse

Denne informasjonen er vi pålagt å oppbevare i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering, og eventuell garanti- og returhåndtering. Spanne Plantesalg er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med norsk lov. Datatilsynet fører tilsyn med at loven overholdes.
– Informasjon om bruk av nettsiden, i form av blant annet statistikk som viser: hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, søkeord, hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettleser som benyttes.
Spanne Plantesalg knytter ikke denne opplysningen direkte til deg som bruker. Det gjør det mulig for oss å utarbeide stadig bedre og mer brukervennlige tilbud. (Se mer om webanalyse og cookies nedenfor)

Hvordan opplysninger samles inn

Du kan komme til å gi Spanne Plantesalg informasjon om deg selv på flere måter ved besøk i vår nettbutikk, ved opprettelse av kundekonto, eller ved henvendelser til Spanne Plantesalg.

• KUNDEKLUBB

På vår nettside kan du registrere deg som mottaker av vårt kundeklubb på e-post. Påmelding til kundeklubb fra Spanne Plantesalg er gratis og ikke bindende. Det er mulig å si opp abonnementet når som helst.

Vi oppbevarer informasjon som blir brukt i påmeldingsprossesen. Denne informasjonen er navn, telefon nummer og e-post adresse. Dette er nødvendig informasjon vi trenger å vite om våre medlemmer for å videre optimalisere vår nettside og produkter.

• INFORMASJON SAMLET INN VED HJELP AV AUTOMATISERTE VERKTØY

Vi kan bruke cookies, pixeletiketter, loggfiler og annen teknologi for å samle inn visse opplysninger om de besøkende på nettstedet vårt, bruken av våre elektroniske tjenester og henvendelser med vår kundeklubb og elektroniske annonser. Spanne Plantesalg knytter ikke disse opplysningene direkte til deg som bruker.

WEBANALYSE OG COOKIES

Data blir logget i den hensikt å optimalisere nettstedet for å øke brukervennlighet for våre besøkende.

En cookie (informasjonskapsel) er en liten datafil som lagres i nettleseren på datamaskinen din. Den husker på hvilke produkter du legger i handlekurven, og hvor mange du har valgt av hvert produkt slik at du slipper å starte på nytt hvis du blir avbrutt i handlingen.

Cookies henter også inn informasjon som hjelper oss med å forbedre nettsiden, slik at kundene våre skal få en så god brukeropplevelse som mulig. Blant annet registreres hvilke nettsider som sender brukere inn på siden vår, hvor mange som besøker oss, og hvilke sider som er populære. Vi har kun mulighet til å se statistikk, ikke den enkeltes brukermønster. For å gi riktig format på visningen av siden vår, registreres også hva slags enhet som brukes (mobil/PC).

En såkalt ”hard cookie” kan i tillegg kjenne deg igjen neste gang du besøker nettbutikken vår, men hvis du ønsker det kan du slette cookies i nettleseren din etter at du har gjennomført bestillingen.

Dette er standard teknologi som benyttes på de fleste nettsteder i dag. Flertallet av nettlesere som Opera, Internet Explorer, Firefox, Safari og Chrome er innstilt til å akseptere cookies automatisk. Ønsker du ikke at slik informasjon skal lagres i din nettleser må du selv gå inn i innstillingene i den aktuelle nettleseren og deaktivere denne funksjonaliteten. Merk at denne innstillingen kan føre til at enkelte nettsteder ikke fungerer optimalt.

Spanne Plantesalg benytter seg av Google Analytics til nettstedsmåling. Verktøyet gir oss informasjon om blant annet hvor mange som besøker nettstedet, hvilke sider som er mest besøkt, hvor lenge besøket varer, hvilke nettlesere som brukes og hvilke nettsteder de besøkende kommer fra. Ingen av opplysningene brukes til å identifisere enkeltpersoner. Informasjonen benyttes i forbindelse med drift og videreutvikling av nettsiden vår, samt googleannonsering.

Formålet med informasjon som behandles

Formålet med informasjonen som innhentes er
– For å kunne gi tilgang til våre produkter og tjenester.
– For å kunne sende relevant informasjon.
– For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester.
– For å forbedre våre produkter, tjenester og nettside.

Det rettslige grunnlaget for behandlingen
Samtykke

Spanne Plantesalg behandler personopplysninger i forbindelse med frivillige tjenester som å bestille varer og markedsmateriell, eller melde seg på kundeklubben, konkurranser osv. Behandlingsgrunnlaget er i disse tilfellene samtykke fra eller avtale med deg.

Rettslig forpliktelse

Spanne Plantesalg behandler personopplysninger som er nødvendige for kunne gjennomføre bestillinger, og av hensyn til etterlevelse av rettslige forpliktelser eller relevant lovgivning, slik som bokføringslov og forbrukervernlovgivning.

Berettiget interesse

Spanne Plantesalg behandler uidentifiserbar personinformasjon slik som adferdsmønstre ved bruk av nettstedet spanne.no. Denne informasjonen brukes til å analysere hvordan våre tjenester benyttes, slik at vi kan forbedre våre produkter og tjenester samt tilpasse informasjon og markedsføringstiltak. Behandlingen av disse personopplysningene gjøres med bakgrunn i en interesseavveining med beslutning om berettiget interesse for behandlingen.

Om deling av personopplysninger / utlevering til tredjeparter

Vi deler i utgangspunktet ikke personopplysninger med tredjeparter. Vi vil kunne utlevere opplysninger i enkelttilfeller pålagt ved lov eller av offentlig myndighet.

Opplysninger om deg og din bruk av tjenestene kan også deles med samarbeidspartnere for å kunne gi deg relevant reklame og anbefalinger, i analyseformål og for å forstå markedstrender.
Mailchimp – System for utsendelse av nyhetsbrev på e-post. Kun relevant ved påmelding.
Facebook – Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering. Kun relevant dersom du benytter Facebook.
Google Analytics – Analyseverktøy, brukerstatistikk og annonsering.

Hvordan lagres/slettes informasjonen

Dersom Spanne Plantesalg ikke lengre har grunnlag for å behandle personopplysningene som er samlet inn, slettes disse. Denne slettingen skjer rutinemessig ved årlig gjennomgang av hver enkelt database.
KUNDEKONTOER
Vi beholder kundeinformasjon så lenge kundekontoen er aktiv eller etter behov for å levere tjenester og kunne overholde våre juridiske forpliktelser. For å følge obligatorisk lov, Bokføringsloven og Hvitvaskingsloven må personopplysninger oppbevares i 5-10 år.

KUNDESERVICE

Henvendelser på e-post til vår kundeservice blir lagret frem til saken er ferdig behandlet.

KUNDEKLUBB

Spanne Plantesalg sender etter samtykke fra kunder nyhetsbrev på mail. Opplysningene blir kun brukt til utsendelse av nyhetsbrev. Du kan avslutte ditt abonnement ved å benytte linken nederst i nyhetsbrevet eller på www.spanne.no /kundeklubb. Når du avslutter ditt abonnement flyttes informasjonen din til en liste over avmeldte abonnenter. På den måten er du sikret at du ikke mottar fremtidige utsendelser. Dersom du ønsker å slette denne informasjonen kan du ta kontakt med oss.

Dine rettigheter

Du har til enhver tid rett til å be om informasjon om personopplysningene vi oppbevarer om deg. Hvis opplysningene er feil kan du be om at opplysningene rettes eller fjernes. Vi kan ikke fjerne opplysningene dine dersom det finnes lovpålagte krav om at disse skal lagres, som f.eks. bokføringsregler eller annen legitim årsak til å beholde opplysningene, som f.eks. uoppgjort gjeld. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke til at vi benytter dine opplysninger til markedsføringsformål. Du kan kontakte oss ved å sende en e-post til post@spanne.no

Dersom du mener at Spanne Plantesalg ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no

Kontaktinformasjon

Hvis du har spørsmål om denne personvernerklæringen eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss. Vår kontaktinformasjon er:
Spanne Plantesalg AS,
Spannavegen 355
N-5542 Haugesund

Telefon 52 83 24 00,

E-post: post@spanne.no
Nettsted: spanne.no

Meny