Setteløk av hvitløk

Setteløken settes om høsten. Den trenger godt drenert moldrik og kalkrik jord. Sett hvitløkfeddene i jorden på høsten, for innhøsting neste sommer.  Sett feddet 5–10 cm dypt og ha cirka 15 cm mellom hvert fedd. Ett fedd gir en hel hvitløk.

Løken skal helst tørke utendørs og henges deretter opp på et tørt og luftig sted. Da er den holdbar ca 6 måneder.

Hvitløk er bra for helsen. Den beskytter blant annet mot sopp og virus.

En del tekst og bilder er lånt fra https://www.nelsongarden.no/nor/nok/d/hvitlk_333

‘Dukat’

Dette er en hvit, oljerik og middels tidlig sort fra Tjekkia med store, saftige fedd, ca 5-7 pr løk. Den har en fantastisk, sterk smak, og er ikke bare kuldetolerant og sykdsomsresistent, den kan også lagres i lang tid.

 

 

‘Germidour’

Vindunderlig vakker hvitløk med mild men fyldig smak. Det perfekte valget for ovnsbaking eller på grillen.

 

 

‘Thermidrome’

Hvitløken for deg som elsker det franske kjøkkenet – stor, tidlig, og tåler kulde godt. Den har en svak lilla farge, og kan gi 8 – 14 fedd pr løk. Sorten passer godt til lagring.

‘Unikat’

En tidlig, middles stor sort med grålilla skall som oftest gir 8-13 vakkert lillafargede fedd pr løk. En hvitløk fra Tjekkia som både tåler kulde og er lagringsbar. Dette er en lekkerbisken for så vel øyet som for smaksløkene.

 

‘Therador’

Utsøkt smak, stor avling, og dessuten veldig motstandsdyktig og lettdyrket. Hva mer kan man ønske?

 

‘Sabagold’

En av de aller tidligste sortene, verdsatt for sin kvalitet og at den klarer et litt tøffere klima.

Løken er stor, hvit og rund og inneholder 10-18 fedd. Nytes fersk eller tørket. Langringsdyktig, med bladverk som kan flettes.