Bestilling av ferdigplen

Pris

Ferdigplen koster kr 95,- pr kvadrat pluss frakt til TNR-Aksdal. Frakten er kr 1050,- pr pall. Det går maks 80 m2 ferdigplen pr pall.

Betaling
Ferdigplen + frakt betales i kassen ved bestilling.

Henting
Ferdigplenen må hentes av kunde hos TNR på industriområdet på Aksdal. NB: Rullene er tunge, ca 20kg pr rull, eller ca 1600kg ved best. av full palle.
Det tar ca to dager fra bestilling til den kan hentes hos TNR. TNR kan også ordne transport, telefon 52700500. Avtal tidspunkt for henting på TNR med oss. Oppgi telefonnummer som vi når deg på!
Rullene bør hentes samme dag som de ankommer TNR.
Plenen leveres i ruller á 1 m2, lengde 1,64 cm x 61cm.

Grunnarbeid

Før du bestiller
Når du bestiller ferdigplen bør du være helt klar til å rulle ut plenen når du får den hjem. Rullene er ferskvare og må ikke bli liggende sammenrullet i flere dager. Underlaget bør være like bra som om du skulle sådd plenfrø. Et tykt lag med sandblandet, gjødslet og kalket jord, jevnes og tromles før legging av ferdigplen. Vi anbefaler bruk av kalk og fullgjødsel. På et 100 m2 areal er 15 kg kalk og 4 kg fullgjødsel en god dosering.

Legging
Start leggingen med en rett kant på den lengste siden. Legg rullene godt inntil hverandre slik at mattene får god kontakt og gror fort sammen, og du slipper uttørking. Rullene kan skjæres til med kniv eller spade. Du kan gå på plenen med en gang, men den skal ikke brukes til fotballspill o.l. de første ukene.

Vanning
Ferdigplen har behov for vanning straks etter legging. Vann godt (rotbløyte) annen hver dag, sjeldnere etter hvert som gresset gror fast i underlaget. Pass godt på i tørt vær. Det er mest gunstig å vanne om kvelden/natta. Tre timer med speder og vanlig hageslange på samme sted tilsvarer ca 20mm vann. Dette skal være nok for to dager hvis det ikke er veldig tørt.

Vedlikehold.
Gjødsle plenen etter noen uker og klipp ved behov. Husk ellers å gjødsle hver vår i april, og igjen i mai/juni for å beholde en frodig/frisk plen. Klippes ofte og ikke for kort. Når plenen er etablert anbefaler vi helgjødsel, som er et organisk alternativ med god gjødselvirkning og god effekt mot mose. En sekk (15liter) rekker til 200m2. Gjødsle i fuktig vær eller regn. Helgjødsel lukter litt, men lukten forsvinner etter få dager.

Du kan også velge å gjødsle med fullgjødsel(kunstgjødsel) som er helt uten lukt, eller Algomin som inneholder kalk i tillegg til de nødvendige næringsstoffene. Algomin kan også spredes ut i sol da den ikke svir gresset.