Bambus 2023

Dette er våre bambus 2023. Vi tar forbehold om at noen sorter og størrelser kan være utsolgt.

Bambus Aurea C12 – H150/175 990,00
Bambus Aurea C70 – H350/400 3 990,00
Fargesia Jiuzhaigou 1′ 990,00
Fargesia M. ‘Jumbo’ 499,00
Fargesia Murielae ‘Bambi’ C5 499,00
Fargesia Murielae ‘Dino’ 499,00
Fargesia Nit. Volcano 499,00
Fargesia Nitida Black Pearl 699,00
Fargesia Nitida ‘Black Pearl’ 1 190,00
Fargesia Nitida ‘Viking’ C15 990,00
Fargesia Nitida ‘Volcano’ 990,00
Fargesia Robusta ‘Campbell’ 790,00
Fargesia Robusta ‘Campbell’ 799,00
Fargesia Rufa 499,00
Fargesia Rufa 5L 599,00
Fargesia Rufa 7.5L Picture 790,00
Fargesia Rufa C10 990,00
Phyllostachys Aureosulcata/Bambus ‘Aureocaulis’ C10 – H150 799,00
Phyllostachys Aureosulcata/Bambus ‘Bissetii’ C10 – H150/175 799,00
Bambus

Bambus egner seg fint i store krukker, som solitærplante eller som hekk.

LITT MER OM SORTENE:

(VI HAR IKKE ALLE SORTENE HVERT ÅR)

BAMBUS PHYLL. BISSETTI

Bambus Bisetti (Phyllostachys bissettii ) er storvokst og herdig, tett og grønn, en av de beste til å holde på grønnfargen gjennom vinteren.Bisetti trives best i fuktig jord, i sol eller delvis skygge. Bambus Bisetti danner et utbredt rotsystem og derfor anbefaler vi at det lages en rotbarriere, slik at røttene ikke brer seg inn i din egen eller naboens hage. Kan bli 5-6 meter høy i varmere strøk. Herdighetssone: H3/4

BAMBUS PSEUDOSASA

Pilbambus (Pseudosasa) har store blader og skjermer godt mot innsyn. Den kan bli  opptil 4 meter høy og vokser raskt. Plantes i sol eller  halvskygge, skjermet for vinden. Pilbambus danner et utbredt rotsystem. Derfor anbefaler vi at det lages en rotbarriere, slik at røttene ikke brer seg inn i din egen eller naboens hage. Herdighetssone: H3/4

BAMBUS FARGESIA  ‘DINO’

Bambus Dino er en sterk og raskt voksende bambus. Tåler noe skygge og full sol. Blir høy og tett. Bra som hekk mot naboen, opptill 4,5 meter høy og 60-90 cm bred. Herdighetssone: H4 (-20 ⁰C)

 

 BAMBUS FARGESIA ‘BAMBI’

Bambus Fargesia Bambi er en Dansk bambus. Den er en av de minste av Fargesia bambus. Den har mange, tynne gulgrønne strå og grønne blader. Den er lav og tett og tåler både kulde og varme. Blir opptil 1,2 meter og er vinterherdig.

 

FARGESIA ‘JUMBO’

Vintergrøn bambus med lange overhengende tynne skudd og lyst grønne smale blad. Høyde 3m. Blir en elegant tett busk. Setter «rotskudd», blir bredere med årene. Sol, delvis skygge. Den er vindsterk og tåler sur jord. Herdighet: H4

FARGESIA MURIELAE

Fargesia muriale kalles også Umbrella Bamboo. Den har buede gulgrønne rør og blir 2,5-3,5m høy. Klart grønne lansettformede blader på 10cm. Den får masse smågreiner på stammen. Den er tett i veksten og sprer seg ikke ukontrollert. Vintergrønn, herdig, passer til hekk og i krukker.

 

FARGESIA MURIELAE TINY

Tiny er en fin liten bambus med mange skudd. Den blir ca 2 meter høy. Den har en fin mørk grønn farge med mørke skudd i tuppene. Passer til hekk men også til krukker og kar. Vinterherdig.

 

FARGESIA MURIELIAE SIMBA

Fargesia ‘Simba’) er en vintergrønn sort av bambus som ikke sprer seg vilt. Den har fine friskt grønne blader og er grønn hele vinteren. ‘Simba’ egner seg perfekt til hekk, men også til å plante i grupper eller som solitærplante. Planten er vinterhardfør, tett, kompakt og busket med lysegrønne strå. Den blir 1,5m høy. Setter rotskudd men sprer seg ikke vilt. Herdighet: H3.

 

FARGESIA N. ‘JIUZHAIGOU’

Bambus Fargesia Jiuzhaigou kalles også Red Panda. Den blir ca. 3m høy. Den er iøyefallene med en mix av røde , purpur og grønne strå. Bladene er små og mørk grønne. Rødfargen på stammene kommer best fram når den plantes i sol. Den er vakker som solitær eller i grupper. Den er vinterherdig til -20⁰C

FARGESIA NITIDA ‘TRIFINA’

Fargesia nitida Trifina kalles også Chinese fountain bamboo. Den vokser sakte, men kan bli ca 3m høy og sprer seg ca 1m etter 20-50år. Den er grønn som ung, men får svarte strå når den blir eldre. Smale, grønne blader. Brukes som hekk, solitær eller i grupper. Kan også plantes i krukke. Sol eller halvskygge, fuktig, næringsrik jord. Sprer seg ikke ukontrollert.

FARGESIA ‘PANDA’

Veldig lik Jumbo. Vintergrøn bambus med lange overhengende tynne skudd og mørk grønne smale blad. Høyde 3m. Blir en elegant tett busk. Setter «rotskudd», blir bredere med årene. Sol, delvis skygge. Den er vindsterk og tåler sur jord. Herdighet: H4

FARGESIA ‘PEMO TRIFINA’

Høy vintergrønn bambus med dekorative svarte strå. Den er hurtigvoksende og kraftig. Egner seg so solitærplante eller uklippet hekk. 3-3,5 m, 0,6-1m bred. Trives i sol og halvskygge, fuktig men veldrenert jord.

 

FARGESIA RUFA

Hurtigvoksende bambus, også kalt Dragon Head Bamboo. Den er herdig til 20⁰C. Blir ikke av de høyeste, ca 3m. Passer til hekk og størrre potter.Slanke, opprette rør som buer seg. Grønne blader. Sprer seg ikke ukontrollert (men vokser i vidde).