Pilestiklinger

Pilestiklinger selges om våren. Vi har flere sorter med forskjellige egenskaper. Du kan høste lange skudd av egne planter etter få år. Plantene klippes tilbake om våren slik at de busker seg og gir mange skudd.

Stiklingene koster kr 20 pr stk.

Pilestiklinger
LONGBUD Salix (triandra familien)

Grønn-brun som levende, vakker lysebrun som tørket. Brukes til gjerder, huler, søyletrær og andre arbeider med levende pil. Den vokser raskt og kommer med sterke, rette skudd. Den er smidig og veldig god som flettepil. Den egner seg godt til høybed og er et godt alternative til Rød Amerikaner. Lett å dyrke. Dufter fantastisk oppbløtt. Velegnet til levende hegn

RØD BELGIER, salix fragilis

Rødbrun/grøn. En krysning av flere sorter, bla. Rød Amerikaner. Kan bli et tre på opp til15-20 m. Har en flott brunrød farge og er god å jobbe med. God nybegynner pil. Velegnet til levende gjerde, tørre gjerder og rulle-flettegjerder. Litt bløtere enn Americana. Velegnet som flettepil til kurver. Nydelig pil i hagen til mindre hegn.

KANELPIL – Salix Viminalis Cinnamomea

Kanelbrun. En utrolig flott pil som er velegnet til alle former for levende flett som hytte, hegn og tunnel . Er også god til å vri rundt stolper. Brukes både som levende og tørket hegn. 3-års pilestokkene anvendes til vannrett og loddrett hegn. Den er en av de  mest holdbare sortene til tørket pilefletthegn.

BLEU. Salix Purpurea x Daphnoides

Metallgrønn- blågrønn i fargen., lang, slank og føyelig. Brukes tørket til f.eks flettet gjerde. En utrolig flott og god pil å flette med. En av de beste, og som allerede første året kommer nesten uten sideskudd. Noen mener den er litt for bløt til å brukes som levende gjerde.

DAPHNOIDES Salix daphnoides

‘The Violet Willow’, Flott tre som passer godt i kaldt klima. Lite tre med busket form. Vokser fort og trives ved vann. Fiolette skudd om vinteren og fine gåsunger om våren. Vokser fort. Glatt grå bark og fiolett farge på greinene

ENGELSK VIMINALIS  (Salix viminalis)

Grønn. En veldig lang og fin pil som er særdeles godt egnet til hytter og hegn. Den er sjeldent angrepet av sykdom. 2 – 3 års pilstokker er velegnet til fletting av tørket hegn i hagen.

BLACK MAUL Triandra gruppen

Lysebrun hvis den er tørket lyst, brunsort hvis den er tørket i mørke, antikk look. Den mest utbredte flettepilen i England. En stor pil som er bløt og smidig å flette med. Kan også brukes avbarket uten å knekke.Velegnet som kontrastfarge i kurver og fletting av levende hegn og levegger i hagen. Godt egnet som flettepil til kurver.

KLON 183 Salix viminalis

Klar lysgrøn. Er en stor pil som har lange fibre. Den er velegnet til alle former for vannrett og loddrett hegn, og kan lett tvinnes rundt stolper. Viminalispil tilhører slekten Energipil som vokser enormt. Den gir tykke opptil 5 meter lange stokker allerede første året. Ikke egnet til gjerder, men fin til fundament til huler og høybed. Den er fin til viltvoksende gjerder, som le for vind og avgrensing av større jordlapper.

AMERICANA (Salix fragilis americana)

Som levende er Americana rødbrun med grønnlig friskhet. Når den tørker blir den dyp kastanjebrun. Americana er lang, slank og smidig, glatt i barken, sterk og fin. Americana er svært anvendelig og godt egnet til levende gjerder. Trives i de fleste jordsmonn. Den vokser ikke så mye og har styrke til å stå støtt. Brukes også til huler. Populær flettepil , særlig p.g.a. den kastanjebrune fargen som tørr. Denne fargen er også fin til høybed.

ALBA Salix alba

Gullpil lyser I en flott gylden farge, som tørket forandres den til brun. Spesielt dekorativ til levende hegn.

Leichestershire Dics (LSD)

Grønn. Glimrende til nesten all slags fletting.

KASPISK DUGGPIL

Velgegnet til levende flett. Duggpilen blir helt blåsort med et hvitt vokslag når den tørker.  Flettes best i overgangen mellom frisk og tørr.

DRAGEPIL – Salix Sachhalinensis Setsuka

En helt spesiell og meget flott dekorasjonspil. Dragepilen får flate grener som snor seg. Mange store gåsunger tidlig om våren. Kan brukes som bred busk eller oppstammet tre med krokete stammer.

TROLLPIL Salix Matsudana Tortuosa

Brun. En spennende pil som brukes mye i dekorasjoner. Ligner trollhassel men vokser mye fortere. Den får krøllete grener, som er meget populære, både som greiner i stuen, og til fantasifulle dekorasjoner.

Pilfletting
Spanne plantesalg
Meny